Треньорът на Рома Жозе Моуриньо загуби обжалването срещу наказанието от четири мача от УЕФА за обида на рефера Антъни Тейлър след финала на Лига Европа срещу Севиля. Специалният беше уловен от камера на паркинга под стадиона да сипе обиди към английския рефер, наричайки го „по дяволите позор“ и протестирайки срещу представянето му.

Моуриньо също беше силно критичен към Тейлър при всичките си медийни интервюта след мача, който завърши 1:1 след продължения и беше спечелен от Севиля след изпълнение на дузпи. Той подаде жалба срещу наказанието от УЕФА за четири мача, но днес тя беше отхвърлена от Дисциплинарната комисия на УЕФА.

Същото беше и обжалването на Рома, така че Вълците все още ще бъдат глобени с 55 000 евро и ще им бъде забранено да продават билети за привърженици като гост за следващия мач от евротурнирите поради запалване на фойерверки, хвърляне на предмети и безредици на публиката на финала в Будапеща. Моуриньо и различни членове на неговия екип получиха няколко различни наказания за тъчлиния през миналия сезон в състезанията от Серия А и УЕФА.