Защитникът на Рома Роджър Ибанес преминава в Ал-Ахли и приключва трансфер на стойност 30 милиона евро, въпреки интереса от страна на Нотингам Форест и Астън Вила. Централният защитник е на пазара цяло лято и продажбата му ще им даде необходимите средства за намиране на нов нападател от джалоросите.

През последните няколко дни имаше слухове, че Нотингам Форест е направил предложение, докато Астън Вила също се споменава, че проявява интерес към бразилския национал. Ибанес обаче избра по-богатата оферта от Саудитска Арабия, а не възможността да се премести във Висшата лига.

Според трансферния експерт на Sky Sport Italia Фабрицио Романо, Ибанес вече е договорил лични условия с Ал-Ахли за преминаване в Саудитската професионална лига. Защитникът не бе включен в тима за контролата на Рома с Тулуза днес.

24-годишният футболист има две старши мачове за Бразилия и беше закупен от Аталанта за 9 милиона евро плюс бонуси, включително 10 процента при бъдеща продажба. След неговото напускане Рома остава без нито един бразилец в състава. Ако до края на трансферния пазар Вълците не купят някой бразилец те ще бъдат без тази националност в тима за първи път от 33 г. Последният сезон, в който Рома нямаше бразилец бе 1988/89, след което в тима пристигна Алдаир.