Ден след като привлече Леандро Паредес, Рома обяви официално още едно ново попълнение - Ренато Санчес. Халфът пристига под наем в клуба от ПСЖ. Вълците могат да купят европейския шампион с Португалия от 2016 г. следвакото лято. 

„Рома има удоволствието да обяви привличането на Ренато Санчес от Пари Сен Жермен под наем със задължение за закупуване при определени условия", се казва в изявление на Вълците.

„Много съм щастлив, че пристигнах в този велик клуб: проектът на клуба ме спечели, мисля, че да играя за Рома е идеалният избор за мен“, каза Ренато Санчес. „За всеки футболист е много важно да усети подкрепата на привържениците: в моя случай въздействието, което имах в първия ден, ме накара да разбера колко много тези фенове са влюбени в отбора и това може само да ме подтикне да дам всичко от себе си да спечелиш с тази фланелка".

Халфът, роден през 1997 г., стана европейски шампион с португалския национален отбор (заедно с Руи Патрисио) през 2016 г., превръщайки се в най-младия титуляр в историята на европейските първенства и най-младия голмайстор в директните елиминации.

В кариерата си е играл още за Бенфика, Байерн Мюнхен, Суонзи, Лил. Освен това с Португалия той има 32 мача и 3 гола.

„От известно време следим внимателно профила на Ренато Санчес: въпреки че е още млад, той вече е изградил навика да печели във всички състезания, на клубно и национално ниво“, коментира спортния директен на Рома Тиаго Пинто . „Ренато има такива технически и физически качества, че се интегрира идеално с тези на нашата полузащита, което го прави още по-конкурентоспособен".

Санчес ще носи фланелката с номер 20.