Иранският национал Сардар Азмун пристигна в Италия преди медицинските си прегледи и трансфера в Рома. Нападателят преминава при Вълците от Байер Леверкузен под наем с опция за закупуване за 13 милиона евро. Той бе посрещнат много топло от тифозите на Рома. 

28-годишният футболист отлетя от Кьолн до летище Чампино в Рим с частен самолет и беше посрещнат от привърженици, които веднага запяха името му, получиха автографи и сложиха шал на джалоросите около врата му. Той очевидно вече знаеше дрескода и кацна с яркочервена тениска, не по-различна от екипа на Рома.

Азмун също беше свързван с Милан и потенциално завръщане в Зенит Санкт Петербург.

В същото време клуба продължава да търси още нападатели и обсъжда сделка с Челси за Ромелу Лукаку и може да направи ключова стъпка напред през последната седмица на летния трансферен прозорец. Според вестник "Телеграф" 30-годишният белгийски нападател отново е променил решението си и е решил да не се присъединява към Ювентус, оставяйки сините в трудна позиция, тъй като краят на трансферния прозорец бързо наближава.

Като такъв, Челси сега трябваше да промени стратегията си и затова е готов да остави Лукаку под наем за сезон 2023-24, като преди това обмисляше само окончателни оферти. Сега Рома преговаря за белгийския нападател и изглежда е готов да плати заплатата му, което може да е достатъчно, за да се споразумеят за договор за наем с Челси. Не се очаква да бъде приложена клауза за задължение за закупуване.

Лукаку се умори да чака Ювентус да намери споразумение с отбора от Висшата лига, така че сега ги информира за желанието си да отиде в италианската столица под наем. Той все още не се интересува от преместване в Саудитска Арабия. В Рим Лукаку ще се събере с Жозе Моуриньо.