Ромелу Лукаку вече работи с новите си съотборници от Рома на базата Тригория, но не се очаква да започне титуляр срещу Милан в петък. Смята се, че белгиеца ще седне на пейката срещу росонерите, но може да запише минути в мача. Рома има проблеми в атака, където Пауло Дибала е под въпрос за срещата с контузия от последния мач срещу Верона.

Над 5000 фенове на Рома посрещнаха Лукаку на летище Чампино във вторник и, според кореспондента на Sky Sport Italia в Рома Анджело Манджанте, Лукаку е тренирал с новите си съотборници в сряда сутринта. Той тренираше отделно в Челси по-рано това лято, така че не в най-добрата си форма. Следователно е малко вероятно да го видим като титуляр срещу Милан в петък.

Феновете на Интер пък вече си отбелязаха момента, в който Лукаку ще се срещне с бившя си тим. Белгиецът се завръща на "Сан Сиро" последния уикенд на октомври. Федерацията ще обяви датата и часа на мача на 6 септември. Рома и Интер се срещат отново на Стадио Олимпико в Рим през уикенда на 11 февруари 2024 г.