В Рома се надяват да се възползват максимално от все по-напрегнатата ситуация между Джейдън Санчо и Манчестър Юнайтед, като направят януарски удар и привлекат английския национал. 23-годишното крило беше оставено извън отбора от мениджъра Ерик тен Хаг, след като имаха ожесточен спор в социалните медии и интервюта, обвинявайки се взаимно за липсата на игрово време.

Точно когато нещата изглеждаха все по-близо до сдобряване, беше обявено, че Санчо е получил забрана дори да използва съоръженията на първия отбор като тренировъчните игрища и даже стола за хранене в клубната база. Санчо не може да се върне на базата докато не се извини.

Вестник "Ил Романиста", както и други издания в Италия пишат, че Жозе Моуриньо би се радвал да има Санчо в Рома. Има няколко потенциални начини това да се случи - най-лесният е под наем през януари. Не е изключено, ако ситуацията продължи да се влошава за крилото в Манчестър да има прекратяване на договора по взаимно съгласие, което би го направило свободен агент.

Моуриньо обича да привлича играчи от Висшата лига, които са в трудна ситуация. Това лято той взе под наем от Челси Ромелу Лукаку. В състава на Рома са още Тами Ейбрахам (бивш играч на Челси), Крис Смолинг (бивш играч на Манчестър Юнайтед).