Жозе Моуриньо разкрива, че е отказал "най-голямата оферта" във футбола, за да удържи на думата си с Рома. "Преди три месеца изглеждаше реално, че мога да напусна. Сега проблемът не е в мен“, обяви Специалния на пресконференцията преди сблъсъка с Фрозиноне утре. Португалецът прави най-слабия старт на сезон в кариерата си. Вълците имат само 5 точки от първите 6 кръга.

Ренато Санчес, Тами Ейбрахам и Мараш Кумбула все още са извън игра, а Диего Йоренте получи разнежение по време на поражението с 1:4 от Дженоа в четвъртък. Крис Смолинг също все още е под въпрос.

"Искаме да спечелим и трябва да спечелим. Не трябва да търсим повече извинения", заяви Моуриньо. "Мисля, че наличието на една точка от първите три мача беше тежест върху раменете на много играчи. Мислех си, че след победите над Емполи и Шериф ще можем да свалим тази тежест, но това не се случи“.

"При всяко нормално състояние равенството при гостуването на Торино би било положителен резултат. Очаквах последователност и повече срещу Дженоа, но това не се случи".

След последния съдийски сигнал Моуриньо и целият отбор на Рома се отправиха към сектора за гости, за да приемат обидите и призивите на феновете.

"Сега как да се върнем на правилния път? На първо място, трябва да имаме смелостта да излезем на терена утре, да имаме смелостта да приемем реакцията на римляните от страна на феновете, която може да бъде на подкрепа или проява на недоволство. Трябва да имаме уважение към тази проява, положителна или отрицателна, и да имаме уважение към Фрозиноне".

Моуриньо навлиза в третия и последен сезон от договора си с Рома, така че без да споменава слуховете за синдрома на третия сезон, той беше попитан, ако му бъде предложен нов договор, ще го приеме ли?

"Не обичам да говоря за хипотетични ситуации. Ако това не се е случило, тогава не мога да отговоря на този въпрос. Това, което мога да кажа, е, че преди три месеца в Будапеща хората се държаха така, сякаш е почти трагедия, че мога да напусна. В Будапеща казах на играчите, че ще остана, два дни по-късно играхме срещу Специя, върнах се на терена и казах на феновете, че оставам тук. След това два или три дни по-късно се срещнах с Дан Фридкин и му дадох думата си, че ще остана“.

"През лятото получих най-голямото, най-безумното предложение за работа, което треньор някога е получавал в историята на футбола, и аз го отхвърлих, защото дадох думата си на моите играчи, на Фридкин и на феновете. Три месеца по-късно изглежда така, сякаш съм проблем, но аз няма да приема това. Не чета вестници и не гледам телевизия, но моите приятели ми казват, че се говори точно това. Аз не съм проблемът. Нещата имат много фактори. Не може да се каже, че един човек е отговорен и за победите. Всички ние сме отговорни“.

"Дал съм думата си и ще я спазвам до 30 юни 2024 г. Тук съм, за да се боря всеки ден за играчите, собствениците на клуба и феновете, Само един човек може да ми каже, че всичко е приключило преди 30 юни и това е г-н Фридкин. Ако той не ми каже това, тогава аз съм тук до 30 юни. Утре не се страхувам да изляза на терена и да бъда обект на протести".