Рома намали напрежението върху треньора Жозе Моуриньо с убедителна победа като гост на Каляри. Вълците разбиха новака с 4:1 и се изкачи до първата половина на класирането в Серия А. Римляните имат 11 точки от осем кръга и са на десетото място - на десет от лидера Милан.

Ромелу Лукаку отново се оказа герой за Рома. Той вкара два от головете и вече има 7 попадения в 8 мача откакто пристигна в края на август. По един гол добавиха Хосем Ауар и Андреа Белоти. Жозе Моуриньо обаче понесе и удар, защото звездата Пауло Дибала се контузи още преди почивката и бе сменен.

Каляри остава в дъното без победа на сметката си и само с 2 точки и едва три отбелязани гола за осем мача.

Рома реши всичко за минута в средата на първото полувреме. В 19-ата минута Хосам Ауар откри след пас на Спинацола и хубав завършващ удар. В следващата минута Ромелу Лукаку направи 2:0. Той засече центриране на Карсдорп отдясно. След 37 минути обаче Рома изгуби Дибала. Аржентинецът отнесе сериозен удар в коляното от Прати и напусна със сълзи на очите и травма на лявото коляно. На неговото място влезе Андреа Белоти.

След паузата именно Белоти направи 3:0 Той бе изведен добре от Спинацола, справи се със защитата и вкара, но първоначално бе вдигната засада. Повторенията показаха, че няма такава и гола остана. Това беше осмият гол на Белоти срещу Каляри, като той има и пет асистенции срещу сардинци.

В 59-ата минута Лукаку вкара втория си гол в мача. Паредес изведе белгиеца сам срещу вратаря и нападателя не сбърка. Той има 5 гола в първите 6 мача в Серия А за Рома, като от играчите в ерата на 3-те точки (1994 насам), единствено Габриел Батистута е стартирал по-добре за Рома (8 гола) в първите 6 мача.

Имаше и отменен гол на Прати за Каляри заради засада, но домакините все пак стигнаха до гол в края. Брайън Кристанте игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Нейтън Нандес бе точен от бялата точка за 1:4. Това е вторият играч на Каляри, който е вкарал гол този сезон след Лувумбо.

Официално Каляри направи най-слабия си старт на сезон в елита в историята само с 2 точки от първите 8 кръга.