Треньорът на Рома Жозе Моуриньо взе глътка въздух след победата с 4:1 над Каляри. Вълците се качиха в горната половина на таблицанта благодарение на нови два гола на Ромелу Лукаку. Специалния обаче загуби Паоло Дибала, който бе контузен още през първото полувреме и излезе със сълзи на очи.

"Аз винаги се доверявам на моите играчи. Паоло не е оптимистично настроен и затова и аз не съм оптимистично настроен за контузията", заяви Моуриньо. "Очевидно трябва да изчакаме няколко дни за резултатите от тестовете, но аз се доверявам на опита на играча, който познава добре тялото си. Паоло не е оптимист, а следователно и аз не съм. Медиците искат да говорят едва когато са проверили всичко".

Това е поредната травма в състава на Моуриньо. Дотук през сезона Рома постоянно е преследван от травми. В лазарета са хора като Ренато Санчес, Лоренцо Пелегрини и Крис Смолинг.

"Днес беше трудно, тъй като имахме само деца на пейката и трябваше да внимаваме. Не можехме да рискуваме да загубим топката и да допуснем контраатака, така че вместо това се опитахме да намерим баланс."

Моуриньо коментира и слуховете, че от клуба се гласят да го уволнят.  "Аз работя всеки ден с моя щаб, това са хората в Тригория, които работят всеки ден заедно, тренираме заедно, храним се заедно, това е нашият балон. Мислехме само за едно нещо, а именно да спечелим следващия мач. Живея по много изолиран начин, нямам голям социален живот, излизам и се срещам с хора на улицата или в ресторанта, така че съм изолиран и от слуховете, които са навън".

"Аз не съм дете, знам много добре какво искам за себе си и съм спокоен. Много съм щастлив, че спечелихме този мач, не съм много доволен от 11-те точки, тъй като смятам, че трябваше да имаме повече, но в същото време не сме далеч от местата, към които се стремим. Жалко е, че сега всички заминават с националните си отбори. Със сигурност ще изгубим Дибала за известно време, но ще видим дали ще успеем да върнем пълната физическа форма на някои от четиримата, които са контузени. Днес беше трудно с толкова малко възможности, но те показаха истински отборен дух".