Рома бе на секунди от това да запише огромен провал срещу Монца, но с гол на резервата Стефан Ел Шаарауи спечели с 1:0 и записа четвърта поредна победа във всички турнири. Вълците вече имат 14 точки и изпревариха Брианцолите, които останаха с 12. Монца игра повече от едно полувреме с човек по-малко и бе на път да измъкне нещо от "Олимпико", но пострада в последната минута.

Първото полувреме бе лишето от емоции и положения. Но пък Монца остана с 10 души. Ветеранът Данило Д'Амброзио бе изгонен с два жълти катона в 41-ата минута. Рома опита да натисне след почивката, но на два пъти удари гредите. Първо Лукаку, а след това и Азмун. Пабло Матри пък спаси удар на Лукаку от голлинията. Макар и с 10 души Монца също имаше шансове в атака и дори да спечели. Колпани прати удар покрай гредата, а след някои контри гостите пропуснаха отлични положения. Бириндели видя как Патрисио спаси удара му, а резервата Винято помисли, че е вкарал, но защитника Джанлука Манчини спаси сигурен гол, като изби в корнер.

В 90-ата минута Залевски опита да центрира, Кристенсен отклони топката и тя отиде у Азмун, който стреля мощно, но в защитник. Ел Шаарауи бързо се ориентира и вкара във вратата за успеха с 1:0. След 102 минути дойде края на мача, а с него и червен картон на треньора Жозе Моуриньо, който и миналата година имаше сериозни проблеми в отношенията със съперника по време на мача с Монца.

Вълците вече са 6-и в класирането преди останалите мачове от кръга. В следващия кръг Рома играе с Интер на "Сан Сиро". Преди това хората на Моуриньо имат среща у дома със Славия Прага в Лига Европа.