Треньорът на Рома Жозе Моуриньо опроверга мнението, че умишлено е получил червен картон срещу Монца, за да бъде наказан и да не бъде на мястото си край терена да сблъсъка с бившия му тим Интер. 60-годишният португалски треньор беше изгонен в последните минути на победата над Монца през уикенда, след като направи обиден жест към пейката на съперника.

В интернет бързо започнаха да се разпространяват слухове, че Моуриньо умишлено е бил изгонен, за да не се наложи да пътува до стадион "Джузепе Меаца" за следващия мач на Рома срещу бившия му клуб Интер, който той изведе до требъл през 2010 г. В три от петте си мача срещу Интер до момента, Моуриньо не е бил на игрището заради наказание.

"Много идиоти казаха неща, които само един идиот може да каже. Още по-идиотско е, че някои от света на футбола казват това. Аз съм треньор на Рома, искам да бъда с моя отбор. За съжаление се случи това, което се случи в последната минута на мача срещу Монца. Нещото, за което съжалявам, е, че няма да мога да бъда с моите играчи", обяви Специалния.

"Не знам дали заслужавам червения картон или не, но той трябва да е еднакъв за всички. Виждал съм други треньори да правят същия жест като мен, други са го правили дори по-зле, но за мен историята винаги е една и съща. През целия сезон имах коректно отношение, а сега бях изгонен. Ако това е за мен обаче, то трябва да е за всички".

Моуриньо говори и за трудностите, които предстоят в мача с Интер в неделя.

"Ще играем срещу отбор, който според мен трябва да спечели сезона с 20 точки преднина. За да играем с тях, ще трябва да бъдем на най-високо ниво. Ще се опитаме, ще отидем там, за да играем, но първо е утрешният ден, а той ще бъде труден."

На пресконференцията Моуриньо говори и за Ромелу Лукаку и за това дали ще играе срещу Интер. "Лукаку ще играе. Това е много труден, важен мач, той е важен за нас, особено без Дибала и Пелегрини. Лукаку трябва да играе. Не знаех, че е толкова важен за Интер и те ще му обърнат специално внимание особено от трибуните. Да той спечели там Скудетото, две купи, 200 играчи в Интер са спечелили суперкупата". След това е интересно да се разбере защо ако Лукаку отиде от Интер в Рома, за да помогне на треньора си, това е драма, докато в миналото Канаваро премина от Интер в Юве без проблеми. Виери няма проблем, а Ромелу в Рома е изненада, защото не мислех, че той ще бъде в сърцата на феновете на Интер".