Юношата на Рома Едоардо Бове продължава да се доказва под ръководството на Жозе Моуриньо и клубът работи по сключването на нов дългосрочен договор с него. Халфът проби в първия отбор на Вълците още през сезон 2021-22 г. и се затвърди като основен играч през следващата кампания, като изигра 1292 минути в общо 33 мача. Неговият потенциал привлече вниманието на Сасуоло през последния летен трансферен прозорец.

През този сезон Бове продължава да играе редовно за Рома и в четвъртък вечерта беше герой при победата с 2:0 над Славия Прага в Лига Европа, като вкара след само 43 секунди игра. Ръководството на Вълците започна разговори с Бове и неговото обкръжение преди няколко месеца, като целта е на нов дългосрочен договор, а миналата седмица страните се срещнаха отново, за да продължат да работят по сделката.

Планът е 21-годишният играч да бъде възнаграден с увеличение на заплатата и нов договор с продължителност до юни 2028 г. На последната среща беше направена крачка напред и нещата могат да бъдат финализирани преди края на годината.