Жозе Моуриньо нападна съдията Фабио Мареска за "целенасочените" жълти картони и "липсата на уважение" към Рома след поражението от Интер с 0:1 вчера. Специалния бе наказан и изгледа мача от прес ложата на "Сан Сиро". Неговият тим не отправи нито един удар през първото полувреме, а единственият точен удар бе на Кристанте през втората част.

Въпреки че не говори пред официалните медии, Моуриньо даде интервю за канала Roma и не се въздържа от критики към длъжностните лица.

"С цялата умора, която натрупахме, с толкова малко време за подготовка на този мач, мисля, че моите момчета показаха силно представяне", каза португалецът. "Мисля, че усещането на целия стадион, не само на нашите фенове, но и на техните, беше, че нещата отиват към равенство. Отборът беше спокоен дори на фона на всички трудности".

"Получихме жълти картони за Манчини и Ндика, които се почувстваха целенасочени, точно както тези за Кристанте и Паредес в средата на терена, докато за Интер беше предупреден само Павар. Разочарован съм от резултата, тъй като момчетата положиха толкова усилия, а голът можеше да бъде избегнат. Тъжно ми е, че нямаше уважение към моите играчи, тъй като отношението на Мареска към Манчини и Ндика показва всичко ясно".

Рома беше обезкървена от контузиите на Пауло Дибала, Крис Смолинг, Лоренцо Пелегрини, Ренато Санчес, Леонардо Спинацола, Тами Ейбрахам и Мараш Кумбула, но Моуриньо беше по-ядосан от насрочването на мача, след като в четвъртък вечерта те изиграха двубоя със Славия Прага от Лига Европа.

"Доволен съм, че идвайки тук с половината липсващ състав и с още един подарък от Лега Серия А, защото играхме в неделя, а не в понеделник, въпреки всичко това момчетата се справиха добре. Тъжен съм, защото заслужавахме повече."