Живата легенда на Рома Франческо Тоти разкри, че все още съжалява за начина, по който напусна клуба. Принца на Рим прекара цялата си 24-годишна кариера в клуба – между 1993 и 2017 година, като вкара 307 гола, даде 208 асистенции в 783 мача.

„Първият много важен треньор в кариерата ми беше Мацоне, който имаше страхотен ефект. След това Земан и първия престой на Спалети. Трябва да го кажа, това е истината. Ако го срещна, бих го поздравил с уважение. Ще се радвам да го видя. Вярвам, че има силна връзка между нас. Също така и заради това, през което минахме заедно, когато той дойде от Удине.

Във финалната фаза отношенията ни бяха различни, особено заради мениджърите и консултатите на клуба. Вече не можехме да се разбираме добре. Аз също направих грешки. Бог прощава, и смятам, че ако се върнем назад във времето, и двамата нямаше да искаме да има конфликт между нас.

Спалети е един от най-добрите треньори на Италия, ако не и най-добрият. Отборите му знаят какво трябва да правят на терена, вижда се почеркът му, забавляват се. Резултатите ще дойде, въпреки трудната фаза, в която се намира италианският футбол. Надявам се да се класираме за Европейското първенство, а след това и за Световното“, каза Тоти.

„Прекарах 30 години в Рома. Уважавах всеки един, докато растях. Казах „не“ на Реал Мадрид и други клубове, защото исках тази фланелка. Фланелката на „джалоросите“ бе принтирана в тялото ми. Разбира се, съжалявам за начина, по който свърши историята. Истината е, че когато вече не си желан, във футбола няма как да има уважение“, добави Тоти.