Ромелу Лукаку отново се превърна в спасителя на Рома. Вълците имаха огромни трудности, но с два гола в самия край обърнаха Лече от 0:1 до 2:1 у дома и взеха ценни три точки. Белгиецът вкара победния гол в 95-ата минута. Във втори пореден мач у дома Рома печели у дома с гол в добавеното време. Предната среща бе 1:0 над Монца с гол на Ел Шаарауи.

Рома можеше да поведе още в 3-ата минута, когато получи дузпа. Удар на завърналия се в игра Паоло Дибала срещна ръката на защитник. Лукаку изпълни дузпата, но вратаря Фалконе спаси. Това е първи пропуск от бялата точка в Серия А за Лукаку. Белгиецът бе с 14 гола от 14 дузпи за Интер. Интересното е, че досега за Рома дузпите изпълняваше Дибала.

Този пропуск повлия на Рома и те не успяха да направят добри атаки. В 72-ата минута Лече поведе. Понтус Алмквист се разписа след пас на Ламек Банда и смълча "Олимпико".

Моуриньо реагира като пусна в игра Сердар Азмун и Андреа Белоти. И това повлия. В 92-ата минута Азмун изравни с първия си гол за Рома. Той засече топката с глава. В 95-ата минута Дибала подаде към Лукаку, който се обърна в наказателното поле и прати топката в ъгъла за 2:1. Белгиецът полудя от радост и свали фланелката си, за което получи жълт картон.

Лукаку пък има вече 9 гола в 12 мача за Рома откакто пристигна през лятото.