Рома записа първа загуба в Европа през сезона, след като отстъпи 0:2 като гост на Славия Прага. Така Вълците останаха с 9 точки в група Н на Лига Европа, колкото вече има и тима от Чехия. И двата обаче имат по 9 точки, а Славия има по-добър баланс в преките мачове, след като загуби с 0:1 в Рим.

В един момент изглеждаше, че този резултат ще класира и двата отбора напред, но в последната минута Сервет победи Шериф с 2:1 и събра 4 точки на сметката си и все още има шансове да заеме едно от първите две места в групата.

Рома беше без Жозе Моуриньо, който е наказан за този сблъсък. Специалния все още не е водил тима си този сезон, заради наказанието от миналата кампания. Той направи някои промени в състава. На вратата започна Швилар, а Паоло Дибала остана резерва. В атака титуляри бяха Белоти и Лукаку.

След нулево първо полувреме Славия поведе в 50-ата минута. Юречка вкара гола. Провод центрира, Масопуст стреля с глава, но Швилар спаси.Юречка бе точен с добавката. Четвърт час преди края Масопуст вкара втори гол. Той получи топката от тъч, напредна 20 метра и стреля точно.