Ръководството на Рома започна преговори с Жозе Моуриньо за нов договор на треньора. Португалецът се надява на нов двегодишен контракт, като плаши шефовете на Вълците с интерес от Нюкасъл. Настоящият договор на Специалния изтича в края на сезона и според вестник "Гадзета дело спорт" преговорите  за подновяването му вече са започнали.

Пресата твърди, че Моуриньо е поискал нов двугодишен договор, докато Рома изглежда склонна да предложи контракт за още един сезон. За никого не е тайна, че повечето привърженици на джалоросите искат да видят Специалния в тима още дълго време. През изминалата неделя те издигнаха транспарант за Моуриньо на "Стадио Олимпико", наричайки го "римлянин за цял живот".

Медиите твърдят, че натискът на феновете и последните резултати, постигнати от Моуриньо и Рома, са убедили собствениците от фамилия Фридкин да проучат възможността треньорът да удължи престоя си на "Стадио Олимпико". Понастоящем Рома заема четвърто място в класирането на Серия А, като е с равни точки с Болоня - по 25.

Смята се, че и двете страни са готови за подписване на нов договор, като Рома е готова да потвърди заплатата на треньора, която е в размер на 7,5 млн. евро на сезон. Преговорите ще продължат през следващите няколко седмици, като те могат да се провалят само ако резултатите на Рома се влошат през втората част на сезона и ако "голям клуб почука на вратата на Моуриньо". "Гадзета дело спорт" споменава Реал Мадрид и Нюкасъл като два клуба, които биха могли да проявят интерес към Специалния. Твърди се, че Свраките са особено заинтересовани от португалския тактик.