Рома се измъчи много, но стигна до победа с 2:1 над Кремонезе в осминафинал за Купата на Италия. Вълците обърнаха тима от Серия Б от 0:1 на полувремето благодарение влезлия на почивката Паоло Дибала. Аржентинецът участва в изравнителния гол на Ромелу Лукаку и сам вкара дузпата за 2:1. Победата праща Рома на четвъртфинал, където другата седмица хората на Моуриньо ще се изправят срещу Лацио в римско дерби.

За Кремонезе цял мач игра Валентин Антов. Гриджоросите също направиха промени в състава си и оставиха важни фигури извън титулярния тим. Моуриньо пък заложи на прекроена защита с Кристанте, Челик и Йоренти. Свилар бе на вратата, а Лукаку и Белоти водеха атаката.

Рома имаше страхотен шанс да открие в средата на първото полувреме. Удар на Белоти бе спасен на голлинията от вратаря Юнгдал, а добавката на Пелегрини разтърси напречната греда и тупна на голлинията, но не влезе в мрежата. В 37-ата минута с първия си точен удар Кремонезе поведе. Цаджут получи топката от Дзанимакия и изпревари Йоренте и Кристанте, за да прати топката в мрежата.

Още на полувремето Моуриньо направи тройна смяна, като пусна Дибала. Ел Шаарауи удари гредата и гостите от Серия Б водеха до 74-ата минута. Миналата година именно Кремонезе изхвърли Рома от турнира за Купата на Италия, като го победи 2:1 в Рим. Сега обаче резервите на Моуриньо дадоха своето. Азмун, който заминава за Купата на Азия, асистира на Лукаку за 1:1. Белгиецът бе изведен сам срещу вратаря и не сбърка - 13-и гол за него в 22 мача за Рома.

5 минути преди края друга резерва - Спинацола спечели дузпа. Той бе съборен от Серникола и Дибала реализира от бялата точка за крайното 2:1.