Ръководството на Нюкасъл обмисля оферта за плеймейкъра на Рома Паоло Дибала. Аржентинецът има специална клауза в договора си с “вълците”, според която може да напусне в посока чуждестранен клуб срещу едва 11 млн. паунда. Въпросната клауза е до 15 януари. 

Аржентинецът има договор с клуба за още 18 месеца, а от Рома все още не са му предложили нов. Според “Кориере Дела Спорт” Нюкасъл има реален интерес към Дибала, който в последните 18 мача вкара 6 гола и даде 6 асистенции. 

“Свраките” все пак имат финансови ограничения за януарския трансферен прозерец, което означава, че първо трябва да продадат някой от играчите си, преди да закупят нов. Клубът е на загуба с близо 74 млн. паунда за периода 2022-2023 година и е възможно да бъде продаден някой измежду Бруно Гимараеш и Свен Ботман, за да бъдат събрани средства. 

Според вестник “Сън” високата заплата на Дибала от 183 000 паунда на седмица може да се окаже проблен. Аржентинецът беше близо до това да заиграе във Висшата лига през 2019 година, когато бе на крачка от трансфер в Тотнъм по настояване на тогавашния мениджър Маурисио Почетино.