Италианският футболен клуб Рома освободи старши треньора Жозе Моуриньо след незадоволителна серия от резултати, оставила отбора на девето място в класирането на Серия А. "Вълците" са само с една победа от 3 декември насам, а в последния си мач отстъпиха с 1:3 срещу Милан.

"Ръководството на Рома потвърждава, че Жозе Моуриньо и неговият треньорски екип ще напуснат клуба незабавно. Повече подробности за новия треньор и неговия щаб ще бъдат обявени скоро", обявиха от клуба.

От Рома не желаят да разкрият официално с кого преговарят, но според журналиста Фабрицио Романо това е клубната легенда Даниеле Де Роси. Бившият халф прекара 18 години в клуба на сърцето си, за който изигра 616 мача и записа 63 гола и 60 асистенции. Той има и седем двубоя за аржентинския Бока Хуниорс в последните месеци от професионалния си път.

След като прекрати кариерата си като футболист, Даниеле Де Роси започна обучение за треньор. Неговият първи пост бе в СПАЛ, който бе воден от бившия халф до месец февруари миналата година. Той остави отбора в зоната на изпадащите в Серия В и в крайна сметка СПАЛ се озова в трета дивизия.