Притежаваният от РБ Лайпциг ляв бек Анхелиньо ще пристигне днес в италианската столица, за да премине медицински прегледи и да завърши трансфера си в Рома. 27-годишният краен бранител ще се превърне в най-новото попълнение в състава на Даниеле Де Роси, като ще добави опции в лявата част на терена за втората половина на този сезон.

Рома се съгласи да подпише с Анхелиньо от РБ Лайпциг, като сделката е за наем до края на сезона с опция за купуване. Сумата ще бъде около 5 млн. евро плюс 1 млн. евро бонуси. До този момент през сезона Анхелиньо играе в Галатасарай под наем.

Както уточнява Calciomercato.com, очаква се Анхелиньо да кацне на летище Фиумичино в Рим тази сутрин около 10 ч. местно време. Той ще се отправи към центъра на града, за да завърши медицинските си прегледи в Рома, преди да подпише договора си. Съобщава се, че трансферът съдържа форма на джентълменско споразумение, според което "джалоросите" ще активират опцията за закупуване, ако се класират за Шампионската лига, което го превръща в почти задължителна клауза за закупуване.

Анхелиньо е продукт на академията на Манчестър Сити. Испанецът игра под наем в Ню Йорк и Жирона, които са собственост на Сити груп, преди да направи дебюта си за Гражданите през 2019 г. От 2020 г. Анхелиньо е в Лайпциг, първо под наем, а после откупен за постоянно.