Нападателят на Рома Андреа Белоти иска да се присъедини към Фиорентина. Бившият италиански национал пристигна в Рим като свободен агент през 2022 г лято, но така и не може да се наложи в състава на Вълците. Идването на Ромелу Лукаку сериозно намали шансовете на Белоти да играе и сега той иска да напусне.

Белоти навърши 30 години едва миналия месец и отбеляза шест гола с две асистенции в 22 състезателни мача за Рома през този сезон. Въпреки това той започна само 10 от тези мачове и падна още по-надолу в йерархията, откакто Даниеле Де Роси пое отбора.

Според "Спортиталия" Петела иска много да се премести във Флоренция. Виолетовите също са отворени за трансфера, след като в последните 24 часа офертите им за Валентин Карбони (Монца), който е собственост на Интер, и нападателя на Дженоа Алберт Гудмундсон бяха отхвърлени. Първо обаче трябва да се намери решение за Нзола, а това се оказва наистина много трудно.

Бившият нападател на Специя не е убеден в идеята да се присъедини към Емполи, докато Салернитана, Каляри и Дженоа изглежда гледат към други цели. Без да намери друг отбор за анголеца, Фиорентина няма да може да си позволи Белоти.