Андреа Белоти официално се присъедини към Фиорентина под наем от Рома. 30-годишният италиански нападател се присъедини към Виолетовите със сделка за шестмесечен наем на стойност около 750 000 евро, без опция за закупуване. През този сезон той се бори за място в тима на Рома, като има само шест старта в Серия А от общо 14 изиграни мача.

Фиорентина подписа с М'Бала Нзола от Специя миналото лято за около 12 млн. евро, за да подсили атаката си, но анголския нападател разочарова. Нзола вкара само четири гола за 1640 минути игра в 30 мача във всички състезания. Както бе потвърдено днес, Белоти вече официално се присъедини към Фиорентина и ще се включи в състава на италианците преди сблъсъка им в Серия А с Лече на 2 февруари. Не се наложи той да премине нов кръг от медицински прегледи, като Виола са доволни от резултатите от тестовете, показани през лятото и последните месеци.

Престоят на италианския нападател в Рома беше доста разочароващ след пристигането му със свободен трансфер преди 18 месеца, като успя да отбележи едва 10 гола в 68 мача.