Даниеле Де Роси сериозно се разгневи на тъчлинията заради Леандро Паредес и Ромелу Лукаку по време на победата на Рома с 4:0. Наставникът стана първият треньор на Рома, който печели първите си 3 срещи в Серия А начело на Джалоросите от 1929 г. насам. Въпреки това успеха срещу Каляри имаше и някои моменти, които разгневиха Де Роси.

Един от тях бе още през първото полувреме, когато Лукаку се сдърпа с Йери Мина, докато не бяха разделени от рефера. „Помислете, ние водим играта, няма нужда да реагираме така“, извика Де Роси към своя нападател. През второто полувреме Мина атакува Никола Залевски, а Паредес отиде да се разправя и това доведе до жълт картон за аржентинеца.

„Вижте, харесва ми, когато играчите се опитват да защитават своите съотборници, но когато водим с 4:0, те трябва да бъдат интелигентни“, обясни Де Роси на пресконференцията си.„Трябва да ограничим този вид поведение, защото да получиш картон, когато водиш с 4:0, е наистина глупаво. Не можем да си позволим да загубим някой от тези играчи.”

За да влоши нещата, Паредес се завърна в игра в мача, след като излежа наказание в Серия А поради натрупване на жълти картони. Аржентинският национал има много лоша дисциплина - 12 картона в 29 мача този сезон, 11 от които в 21 мача от Серия А.

„В света има малко полузащитници с неговото качество. Но той трябва да подобри позицията си, намирайки се на пътя на топката. Той трябва да ме изслуша, защото преди го правех добре. Без да се налага да бяга като някой, който има четири бели дроба, той може да бъде по-решителен, когато се защитава.”