Ромелу Лукаку разкри противоречиво празнуване на гол след като се разписа за Рома срещу Фейенорд, за крайното 1:1 в Лига Европа. Белгиецът разкри, че това е послание към страната, от която произхожда семейството му - Демократична република Конго. Въпреки че обикновено козирува и слага пръст на устните си, снощи Лукаку показа нещо съвсем ново. Този път Лукаку закри устата си с едната ръка, а с другата имитира пистолет опрян до слепоочието. Според коментарите в микс зоната след мача, това е препратка към нарастващите безредици в Демократична република Конго. Лукаку е роден и израснал в Белгия, но семейните му корени са от Африка.

Самият нападател бе доволен, че сложи край на сушата. „Искахме да спечелим, но Фейенорд е много силен отбор, особено при владението на топката“, каза Лукаку. Беше добро представяне, имахме и други шансове, но това е добър резултат в Ротердам и сега ще се борим с всичко в реванша в Рим. Нашата сила е, че никога не се отказваме. Залевски изигра много силен мач днес и тези, които влязоха от пейката, също направиха разликата, което означава, че всички ние искаме да направим най-доброто за Рома.”

„Напоследък беше малко трудно, защото не вкарвах, но продължих да работя и да правя това, което треньорът поиска. Имах късмет днес, защото не ударих точно този удар с глава, който исках, но се получи. Ние растем като отбор, сезонът е още дълъг.“

Това беше първият европейски мач за Даниеле Де Роси като треньор, така че как промени Рома в сравнение с Жозе Моуриньо?

„Той иска да играем с характер, когато имаме топката, създавайки пространства и запълвайки наказателното поле с много играчи. Все още ни трябва време, за да станем по-силни.”

Лукаку все още е собственост на Челси и изглежда малко вероятно той да се завърне на Стамфорд Бридж, въпреки че може също да е трудно за Рома да си позволи покупка. Как вижда бъдещето си?

„В момента съм фокусиран върху Рома, няма смисъл да говоря за бъдещето сега. Искам да помогна на Рома да спечели. Това е животът на един футболист, има положителни и отрицателни моменти. Наистина живея в мечта, играя в лига, която ми даде толкова много, сега искам да направя всичко възможно, за да помогна на Рома да спечели.“