Вратарят Миле Свилар се превърна в герой за Рома, като спаси две дузпи и благодарение на това Вълците отстраниха Фейенорд в плейофния кръг на Лига Европа. Мачът на "Олимпико" завърши 1:1, също както първата среща преди седмица. При дузпите Ромелу Лукаку изпусна първи за Рома, но последваха две поредни спасявания на Свилар и това се оказа ключово за крайната победа на Рома. Така римляните се класираха за осминафиналите на Лига Европа след успех 4:2 с дузпи.

Мачът започна кошмарно за Рома, като в петата минута съперника поведе. Хартман центрира към Барт Нюкоп, Ел Шаарауи опита да изчисти, но уцели Хименес в гърдите и топката спря в мрежата на Свилар.

Рома веднага тръгна напред. Удар след корнер на Лукаку бе изчистен от голлинията. Миле Свилар се справи добре, за да спаси чисто положение при контра на Фейенорд, при която Матс Уифър бе изведен сам срещу вратаря. В 15-ата минута Рома изравни. Ел Шаарауи подаде към капитана Пелегрини, който от дъгата пред наказателното изви топката в горния ъгъл - 1:1. Това е пети гол за Пелегрини, откакто Де Роси пое тима.

След почивката двата тима продължиха с пропуските и така се стигна до продължения. В тях Рома изглеждаше по-уморения отбор. Минтех имаше добра ситуация, но пропусна. Рома почти спечели в 120-ата минута, когато Лукаку стреля по диагонала, но вратаря спаси. Така се стигна до дузпите. Начина, по който Рома загуби финала в турнира през миналия сезон от Севиля.

При първите изпълнения точни бяха Паредес и Уеда. Втората дузпа обаче бе пропусната от Лукаку. Ударът му беше спасен от Веленрютер. Последваха обаче две спасявания на Свилар. Първо срещу Ханко, а след това и срещу Алиреза Джахабахш. До края всички отбелязаха - Кристанте и Ауар за Рома, както и Хартман за Фейенорд. Залевски заби решаващата дузпа за крайното 4:2 след дузпи.