Рома се доближи само на точка от топ 4 в класирането на Серия А, след като разби 4:1 Монца като гост. Това е шеста победа от 7 мача под ръководството на Даниеле де Роси в първенството за Вълците, като те загубиха единствено от лидера Интер. С успеха Рома събра 47 точки и е на петото място, на една точка зад Болоня и на една пред Аталанта. Утре Аталанта и Болоня играят един срещу друг.

Монца бе без загуба в последните 5 мача в първенството и беше със самочувствие. Гол на Брайън Кристанте бе отменен след дълго разглеждане от ВАР, заради засада на Паоло Дибала по време на атаката. Милан Джурич удари греда за Монца, а Самуеле Бириндели пропусна отлична възможност. Рома нанесе двоен удар в края на първото полувреме в рамките на 4 минути.

Първо Лукаку отклони към Лоренцо Пелегрини и капитана на Рома с удар по диагонала с левия крак направи 1:0. Само 4 минути след това Ромелу Лукаку покачи на 2:0. Дибала бе с асистенцията с центриране отляво. Това беше 10-ия гол на Лукаку за сезона в първенството.

След почивката Рома вкара още два гола. Първо Дибала реализира директно от фаул в 63-ата минута. Неговият 12-и гол за сезона в първенството. След това Ла Хоя бе сменен и когато Рома получи дузпа Леандро Паредес я реализира за 4:0. В края Монца все пак вкара с мощен удар на Андреа Карбони от дистанция за крайното 4:1.