Даниеле Де Роси прави истински фурор в Рома, след като замени Жозе Моуриньо на треньорския пост. Легендарният бивш халф на "вълците" натрупа 6 победи от седем мача в Серия "А" и съживи надеждите за класиране в зона "Шампионска лига".

Тимът се изкачи до петата позиция и изостава с 4 т. от четвъртия Болоня, а ако продължава в същия дух, има всички шансове да завърши в челната четворка. Поредният впечатляващ мач на Рома при Де Роси беше победата с 4:1 над Монца след голове на Лоренцо Пелегрини, Пауло Дибала, Ромелу Лукаку и Леандро Паредес.

Новият треньор определено надминава очакванията след назначението си и за нула време съживи състав, който изглеждаше съвсем изчерпан при Моуриньо. Португалецът остави Рома едва на деветата позиция в таблицата.

"Не знам защо, всъщност знам много добре, но колкото повече минават дните, толкова повече силуетът на момчето от Остия властно се наслагва върху този на Юрген Клоп. Даниеле се превръща в Юрген за мен. Халюцинирам ли? Не, има припокриване, пълно със смисъл. Това не е само външният вид на двамата, но също начинът на празнуване и емоционалността. Даниеле и Юрген са това, което са. Лоялни и честни до степен на неблагоразумие. Те не вярват на ласкателите си до последно", пише в анализа си Джанкарло Дото от "Гадзета дело спорт". Цитираният от webcafe.bg журналист намира още допирни точки между 40-годишния Де Роси и мениджъра на Ливърпул.

"Германецът е натурален шоумен, постигнал вече емоционална стабилност, каквато младият Де Роси все още не може да има, но той удивява със способността си да комбинира усет и разум. Да не бъде погълнат от грешките си, а да ги разпознава и да ги поправя с хирургическа мъдрост. Двамата знаят как да говорят с играчите си".

Дото дава пример с Мохамед Салах, който се преобрази под ръководството на Клоп.

По сходен начин Де Роси даде нови сили на редица футболисти на Рома, които очевидно не откликваха на методите на Моуриньо.