Треньорът на Рома Даниеле де Роси смята, че на Рома е била спестена "чиста" дузпа през второто полувреме при равенството 0:0 като гост на Лече. Въпреки това наставника на Вълците смята, че мача е по-скоро спечелена точка, отколкото загубени две. Южняците направиха куп пропуски, а в добавеното време удариха и греда. Лече отправи общо 27 удара за мача, но така и не успя да преодолее Миле Свилар.

След равенството Рома изостана на 5 точки от четвъртия Болоня и е само на 2 пред шестия Аталанта, който има мач по-малко. Де Роси смята, че отборът му трябва да спре да позволява на противниците толкова голям брой възможности по време на мачовете в лигата.

"Страдахме много през първото полувреме, подобно на това, което ни се случи във Флоренция. Трябва да подобрим това, трябва да бъдем по-твърди, когато играем директно. Ако отборът не е способен да превключва, се затрудняваш", заяви Де Роси.  "Това е спечелена точка, трудно ми е да го кажа, но това е трудна ситуация. Можеше да бъде и по-лошо. Днес ни липсваше всичко. Подготвихме се за този мач по различен начин от това, което видяхме, обаче вместо това вкарахме твърде много топки в средата, което им позволи да играят добре".

Запитан какво можеше да направи по различен начин, ако имаше възможност, Де Роси обясни: "Не съм се замислял:  "Трябва да останем уравновесени, дори на терени като тези, защото знаем, че можем да намерим предимство. Фалконе се справи добре, за да затвори вратата при удара на Ауар."

Наставникът не пропусна и ситуацията, при която Никола Залевски падна в наказателното поле след сблъсък с Алексис Блен. Въпреки че не е видял инцидента в реално време, Де Роси беше бесен, след като видя повторенията.

"Не го видях от тъчлинията, но от това, което видях на таблета след това, ни беше спестена явна дузпа. Жалко е, защото ако има такъв инцидент, трябва да се даде дузпа, особено в епоха като тази, когато фаулове се дават, ако някой стъпи на пръста на съперника. Предпочитам футбола, когато подобни инциденти не са наказания, но решенията трябва да са последователни, в противен случай става трудно за нас и по-лесно за тези, които подхождат по различен начин."

Следващият мач на Рома е срещу местния съперник Лацио в Дерби дела Капитале. Запитан от репортерите как очаква да протече подготовката на Рома, Де Роси отговори:  "Тя вече започна, нямаме време за губене. Няма много материал за подготовка, защото Лацио са играли само два пъти под ръководството на новия си треньор, който е много различен от предишния. Тудор е много добър, той вече успя да постигне някои важни резултати. Ще бъде много трудно."