Лацио почти сигурно ще бъде без Матия Дзакани за дербито срещу Рома тази събота, след като крилото получи контузия в мача с Ювентус от полуфиналите за Купата на Италия снощи. Орлите загубиха 0:2 в Торино първата среща от полуфиналите. Дзакани започна титуляр, но изкара на терена едва 15-ина минути. Той получи контузия, след шпагат в краката му от Федерико Гати.

"Дзакани получи лошо разтежение на глезена", потвърди треньорът Игор Тудор на пресконференцията си. Главният лекар на Лацио Фабио Рода предостави повече подробности. "Дзакани получи сериозно разтежение на левия глезен, така че ще му бъдат направени още изследвания за по-точна диагноза и прогноза в Рим."

Това е поредният удар за италианския национал, който вече трябваше да пропусне 20 мача през този сезон, включително и след същата травма - разтежение на глезена през октомври 2023 г.

Лекарите дадоха и още актуална информация за някои от другите играчи на Лацио, които ще се включат в Дерби дела Капитале този уикенд. "Патрик току-що се беше завърнал от дълго отсъствие, така че беше уморен и беше решено да го заменим на полувремето, но нямаше медицински проблем. Мануел Ладзари има нискостепенна лезия в левия прасец. Той вече започна физиотерапия, утре ще повторим тестовете, за да имаме по-точна представа кога ще може да се върне на терена."

Бианкочелестите ще бъдат и без вратаря Иван Провдел, а полузащитникът Николо Ровела също е под сериозно съмнение след дългото си отсъствие. Положителна новина би трябвало да бъде завръщането на Лука Пелегрини, който беше наказан за двата мача с Ювентус - в събота в Серия А и вчера за Купата на Италия.