Ювентус и Болоня се класираха в Шампионската лига за следващия сезон, след победата на Аталанта с 2:1 над Рома у дома в мач от 36-ия кръг на Серия А. Малко по-рано днес Юве се издъни 1:1 срещу Салернитана у дома и остана с 67 точки, колкото има и Болоня, но след загубата шестия Рома вече не може да настигне тези два тима и те са сигурни участници в Шампионската лига, защото Италия има пет квоти през този сезон.

В Бергамо двата тима започнаха мача с равни точки - по 60, но домакините имат мач по-малко. Шарл де Кетеларе вкара два гола за 2 минтути, като Аталанта бе на път да рамаже съперника. Белгиецът, който е под наем от Милан, откри в 18-ата минута след пас на Скамака и удар в далечния ъгъл. 2 минути след това той реализира след подаване на Копмайнерс. Това бе деветият му гол за сезона в първенството.

Аталанта изпусна още половин дузина чисти положения до почивката. Гредите удариха Де Кетеларе и Компмайнерс, а имаше и още добри шансове, които бяха пропиляни от домакините. На почивката Де Роси пусна в игра Тами Ейбрахам и Едоардо Бове и Рома заигра по-добре. В 66-ата минута Вълците получиха дузпа за нарушение на Хатебур срещу Ейбрахам. Капитанът Пелегрини реализира от бялата точка за 2:1. Рома можеше и да изравни, но пропуски направиха Лукаку и Пелегрини.

Така Вълците имат вече пет поредни мача без победа във всички турнири. Те са само на една точка пред седмия Лацио.