Сантяго Хименес и Джонатан Дейвид са сред нападателите, които Рома наблюдава, за да замени Ромелу Лукаку. Белгиецът бе под наем в Рим миналия сезон, но наема изтече и той ще се завърне в Челси. Според "Гадзета дело спорт", Рома има четирима кандидати да заменят Лукаку.

27-годишният нападател на Брага Симон Банза е сред приоритетите на новия директор Флоран Джизолфи, който вече е работил с 27-годишния футболист в Ланс. Банза вкара 23 гола в 41 участия с екипа на Брага през 2023-24 г.  Според информациите цената му е около 20 млн. евро, но сравнително ниската му заплата, около 500 000 евро на сезон, прави Банза привлекателна цел за клуба.

Другите нападатели в полезрението на Рома са 22-годишният Арно Калимуендо от Рен, 25-годишният Вангелис Павлидис от АЗ Алкмаар и 23-годишният Сантяго Хименес от Фейеноорд. Според Матео Морето Бенфика е в напреднали преговори за гръцкия нападател, но за Павлидис може да се окаже твърде късно.

По-рано вестник "Кориере дело спорт" съобщи, че предпочитаната цел на Рома е канадският национал Джонатан Дейвид. Очаква се джалоросите да преобразят атаката си това лято и ще изслушат оферти за Тами Ейбрахам, Андреа Белоти и Елдор Шомуродов.