Президентът на Литекс Трифон Попов обяви, че адвокатите, ангажирани от клуба, дават надежда, че ловчанлии ще играят в "А" група  и през пролетния дял на първенството. Той добави, че очаква справедливостта да възтържествува. Както е известно, "оранжевите" бяха изведени от елита, тъй като напуснаха терена по време на дербито с Левски, бесни от съдийските решения.

"Ние очакваме от КАС решението, очакваме да възтържествува справедливостта. Ако не, играем за Купата. Нямаме избор – ще играем в Б група, но се надяваме на много по-добро развитие. Адвокатите казва, че има надежда". 

"Нашите играчи си имат договори за професионални футболисти. Надяваме се твърдо да играем в елита. Както бързо решиха за пет минути да изхъврлят, пак ще им е много лесно за пет минути да ни върнат. На 27-и в Б група имамемач по принцип, готови сме. Варианти има много. Вкараха ни в тоя филм, чакаме да видим какво ще стане. Първо ние сме виновни, после БФС. Странно е, има вратички за всички, а за Литекс няма", каза шефът на Литекс.

"Пак се повтарям и потретям, в същия ден, в който взе това решение господин Юри Кучев му беше лесно за нас, а в същия ден взеха решение за Левски и вместо да ги накажат от 1 до 4 мача, ги санкционираха със затваряне на Сектор Б. А също така и вместо да накажат Ботев с максимална глоба от 37 500 лв., ги наказват с 19 хил".

"Предполагам, че има натиск. Не мога да кажа. Вие питайте кой. Господин Данаил Ганчев е собственик на отбора, имаме си бюджет за тази година. Доста добре изглеждаше отбора на лагера. Трябва да питате треньорското ръководство. Запитвания винаги е имало към наши играчи", допълни Попов.