Зенит (Санкт Петербург) се наложи с 2:1 над ЦСКА (Москва) в дербито на 21-ия кръг на руската Премиер-лига и дръпна с 8 точки на върха.

Зенит има 51 точки, пред ЦСКА с 43. ФК Краснодар е на 3-а позиция с 41 след вчерашната победа над Мордовия (Саранск) с 4:0.

Поражението на стадион Петровски сложи край на серия на московските "армейци" от шест поредни победи. Бразилският нападател Хълк с двата си гола осигури успеха на Зенит, а за гостите се разписа Карл Страндберг 9 минути преди края на мача.

След нулуво първо полувреме Хълк откри резултата в 62-ата минута след пас на Олег Шатов. Бразилецът тръгна мощно, директно към вратата и с топовен изстрел от границата на наказателното поле не остави шанс на вратаря Игор Акинфеев.

11 минути по-късно Хълк удвои от близко разстояние, след като преди това Игор Акинфеев направи невероятно спасяване с една ръка.

Но при добавката на бразилеца стражът на Русия вече беше паднал и нямаше как да противодейства. Карл Страндберг, който влезе в 71-ата минута на мястото на Зоран Тошич, намали 10 минути по-късно.

Василий Березуцки го изведе с прехвърлящо копване на топката от дясно, а шведът по диагонала намери долния ъгъл. Българският национал Георги Миланов игра пълни 90 минути за армейците на обичайното си добро ниво.

В края на мача той подхвана и последната атака на московчани, но тя не успя да се развие до удар във вратата на Юрий Лодигин.