Монако се класира за квалификационния кръг в Шампионската лига, след като победи с 1:0 като гост срещу Лориен в мач от последния 38-и кръг във френското футболно първенство.

Димитър Бербатов беше включен в състава на гостите, но остана на резервната скамейка през всичките 90 минути на двубоя.

В 20-ата минута Яник Ферейра-Караско отбеляза решителното попадение в полза на монегаските. В самото начало на втората част Антони Мартиал пропусна да се разпише от дузпа и да направи победата на гостите по-убедителна.

Монако завършва на трето място в класирането и има актив от 71 точки. Лориен е във втората половина на Лига 1 с 43 точки. Конкурентът за третото място на монегаските - Олимпик Марсилия победи с 3:0 у дома срещу Бастия. Дмитри Пайет след четвърт час игра и автогол на Александер Джику в края на първата част осигуриха ценен аванс в полза на домакините.

В самия край на срещата Лукас Окампос реализира третия гол за марсилци. Олимпик Марсилия има 69 точки в края на сезона. Сент Етиен също ще участва в Лига Европа, след като победи с 2:1 у дома срещу Гинган. Активът на "зелените" също е 69 точки.

Шампионът Пари Сен Жермен победи с 3:2 като домакин Реймс и отпразнува поредното спечелване на първото място в шампионата. Единсон Кавани се разписа във всяко от двете полувремена, а Адриен Рабио беше точен между двете попадения за парижани.

Аиса Манди и Грейон Кией вкараха головете за гостите след почивката. Столичани спечелиха купата на Лигата във Франция по-рано през сезона, а на 30 май ще играят с Оксер на финала за купата на страната и могат да си осигурят требъл от отличия.

Олимпик Лион, който също ще играе в Шампионската лига, победи с 1:0 като гост срещу Рен. Отборът завършва на второ място в класирането със 75 точки. От елита вече изпаднаха Евиан Тонон Гаяр, Мец и Ланс.