Известният със силните си позиции в Русия мениджър Мирчо Димитров категорично обяви пред Gol.bg, че към днешна дата нито един от руските грандове не проявява интерес към български футболисти.

Повод на желанието ни да го потърсим бе трансферът на Ивелин Попов от Кубан в Спартак Москва преди два дни, както и спекулациите в последно време, които свързваха български играчи с клубове от Русия.

"Към днешна дата категорично мога да кажа, че нито един руски гранд не проявява интерес към български национал и изобщо към български футболист. Кой да гледате и да искат, кажете ми? Виждате, че нещата в нашия футбол не са добре, за съжаление грандовете ни се разпадат", обяви той пред Gol.bg.

"За Ивелин не мога да коментирам, дали е имало наистина оферта от Зенит, нито какви са били другите предложения за него, защото и аз самият не съм участвал в трансфера му, в Спартак".

"Колкото до Жоазиньо, към него интерес проявяват абсолютно всички грандове в Русия, но президентът на Краснодар е категоричен, че Жо не се продава. Той в момента е контузен и се възстановява, но мога да кажа, че всички големи руски клубове искат да имат футболист като него в редиците си и той може да играе във всеки един гранд от страната". 

Калоян Ангелов, Gol.bg