ЦСКА Москва победи Уфа с 2:0 в първия мач от футболното първенство на Русия. Московчани поведоха в резултата в 21-та минута с гол от дузпа, реализирана от Сергей Игнашевич.

Българският национал Георги Миланов се появи в отбора на ЦСКА в 46-та минута, сменяйки нападателя Сейду Думбия. Именно Георги Миланов бе в основата на втория гол на ЦСКА - в 62-та минута българинът с отличен пас подаде на сръбския национален нападател Зоран Тошич, който оформи крайния резултат в мача - 2:0 в ЦСКА.

В днешния мач вратарят на ЦСКА и на сборния отбор на Русия Игор Акинфеев надмина рекорда на вратаря на Спартак Москва и на сборния отбор на СССР Ринат Дасаев по брой "сухи мрежи" и е начело в класацията на клуб Лев Яшин.

Днес Акинфеев запази мрежата си суха в мач номер 230. Предишният рекорд на Ринат Дасаев бе 229 мача без допуснат гол.
Клуб Лев Яшин е символичен клуб, в който влизат вратари, играещи или играли за руски и съветски клубове, които не са допуснали гол в повече от 100 мача.

След успеха ЦСКА е начело в руското футболно първенство с 36 точки и един мач повече, следван от Локомотив Москва - 27 точки, Зенит - 25 точки, и др.