Българският национал Димитър Рангелов игра едно полувреме при победата на Коняспор с 2:1 над Бешикташ в първи мач от четвъртфиналите на турнира за купата на Турция по футбол. Нападателят се появи в игра след полувремето и беше в основата на успеха на гостите, които са домакини в мача-реванш, насрочен за 1-и март.

Бешикташ доминираше изцяло в играта за цял час игрово време, но многото пропуски и добри намеси на вратаря Кая Таракчъ доведоха до едва едно попадение във вратата на гостите. То падна в 31-та минута, когато центриране от корнер предизвика пълен хаос в наказателното поле на Коняспор, а непокритият на далечна греда Дженк Тосун вкара за 1:0.

Рангелов влезе на почивката на мястото на Селчук Алибаз и ефектът от рокада не закъсня. В 65-ата минута българският национал получи извеждащо подаване от свой съотборник и се откъсна сам срещу вратаря на Бешкикташ, но беше съборен пред наказателното поле от дебютанта Марсело. Последва червен картон за бразилеца, а Риад Баич изравни резултата с топовен изстрел от свободния удар.

Останали с човек по-малко, футболистите на Бешикташ се прибраха, но не съумяха да опазят вратата си от втори гол. Той падна в 79-ата минута, когато Волкан Финдиклъ получи топката непокрит в близост до голлинията и се разписа за крайното 2:1. Рангелов получи и жълт картон, който е негов четвърти за сезона.