Павел Дочев е на крачка от нова промоция във Втора Бундеслига, след като неговият Ерцгебирге удари дублиращия тим на Вердер с 1:0 у дома.

Така отборът от Ауе дръпна с 8 точки пред третия Оснабрюк, а до края на сезона остават само пет кръга. Гола за Ерцгебирге падна в 57-ата минута, вкара го Ники Адлер.

Преди това редовно попадение на домакините не бе зачетено от съдията, макар повторенията да показаха, че топката е минала голлинията при удар от фаул на Квесич. Предишната промоция на Дочев във Втора лига бе с Падерборн през 2005-а.

В Румъния Христо Златински вкара куриозен гол за Университатя Крайова, който за малко не донесе победата над ЧФР Клуж (1:1) у дома.

В 9-ата минута халфът центрира остро, но вратарят Марк се размина с топката и тя влезе в мрежата. Това е второ попадение за Златински в Румъния, първото бе на 8 август при 1:1 срещу Конкордия у дома. ЧФР Клуж обаче изравни в края чрез Паун, след като вече бе с човек повече на терена.

Апостол Попов и Златински играха цял мач за домакините, а капитанът Вальо Илиев остана на пейката.

В Кипър авансът на АПОЕЛ Никозия на върха бе стопен до 2 точки, след като завърши 1:1 при визитата на Анортозис. Живко Миланов игра цял мач за гостите и получи жълт картон, а съотборникът му Яниотас изравни в 88-ата минута.

Преследвачът АЕК Ларнака би лесно Неа Саламина с 2:0, за гостите пълни 90 минути изигра Димитър Макриев. До края има два кръга, като АПОЕЛ приема Неа Саламина и гостува на Омония.