Димитър Бербатов се е простил с 250 000 евро от пропуснати бонуси, разкри "Имерисия" в разбивка на парите, които нападателят е договорил с ръководството на ПАОК.

Това е сумата, която щеше да спечели, ако отборът беше спечелил титлата на Гърция (и щеше да заслужи 200 000 евро) и купата на страната (50 000 евро).

Българинът има договорени 700 000 евро при подписването на договора, плюс още 500 000 евро като бонуси. Но освен тях той има спазарени още възнаграждения при определени постигнати цели, разкрива изданието.

Така например Бербатов вече е увеличил банковата си сметка с 200 000 евро, след като ПАОК достигна до плейофите в гръцката Суперлига и така осигури участие на клуба от Солун в евротурнирите догодина.

Други 200 000 евро предстои да прибере, ако изиграе още 3 мача с черно-белия екип, след като вече е възстановен от контузията.

Така той ще запише общо 25 мача за сезона и ще изпълни поредното условие по договора си. Всички тези суми той ще ги получи чисти, тъй като ПАОК се е задължил да изчисти данъците върху тях, допълва "Имерисия".

Бъдещето пред Бербатов също изглежда добро, след като президентът Иван Савидис е изразил желание да го задържи за още една година, съгласно анекс към договора му. Преговорите ще са през май.