Бившият капитан на националния отбор на България Стилиян Петров записа едно полувреме при победата на Астън Вила над Уорчестър с 5:1 в контролна среща, част от предсезонната подготовка на бирмингамци.

Срещата започна по-добре за шестодивизионния тим, който откри резултата след само шест минути игра чрез Мат Бърли.

В ответната атака обаче Джак Грийлиш изравни, а още преди почивката Вила поведе, след като и Либор Козак бе точен.

На полувремето старши треньорът Роберто ди Матео извърши куп промени в състава си, а в игра се появи и Стилиян Петров.

В 48-ата минута 17-годишният Рушиан Хепбърн-Мърфи покачи на 3:1, а малко след това удар на Петров бе спасен с вещина от вратаря на домакините.

Последните два гола в срещата паднаха в заключителните минути и бяха дело на Кейнан Дейвис, който се разписа в 89-ата и 93-ата минута. След края на мача зрителите нахлуха на терена и обградиха Стан за снимки и автографи.

Останалите фенове пък призоваваха с възгласи ръководството да подпише официално договор с 37-годишния Стилиян Петров и пяха песни в негова чест.

Победата над Уорчестър е трета за Вила в предсезонната подготовка, като по-рано през деня тимът победи и Телфорд с 2:1. Стилиян Петров не взе участие в тази среща.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Sign him up! Petrov mobbed! <a href="https://twitter.com/hashtag/avfc?src=hash">#avfc</a> <a href="https://t.co/MRtGeTAyCl">pic.twitter.com/MRtGeTAyCl</a></p>&mdash; Mat Kendrick (@MatKendrick) <a href="https://twitter.com/MatKendrick/status/754349609506529281">July 16, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>