Легендата на българския футбол Христо Стоичков поднесе своите извинения към вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария за това, че отправи обвинения към нея, че е франкистка.
 

Както е известно, Камата намеси цялото семейство на една от най-влиятелните, включително и нейния син, който все още не е навършил пълнолетие.

Самата Саенс не остана никак впечатлена от думите на Камата и смята да съди легендата на родния футбол, а това очевидно стресна Стоичков и той реши да поднесе извинения. 

"Живял съм много дълги години в Каталуния и имам много приятели там. Случилото се там бе демонстрация на франкизъм и аз все още съм доста възмутен от всичко това. Кадрите, които се появиха, говорят сами по себе си. Имаше кръв и насилие над невинни хора", обяви той в ефира на "Унивижън".

"Единственото нещо за което съжалявам е, че в моите изказвания споменах сина на вицепремиера. Извинявам се за тези мои думи, с ръка на сърцето. Съжалявам, че споменах детето, което няма ни най-малка вина за това, което се е случило. Снимките обаче показват какво се случва в Каталуния. Не понасям някого да се държи така с невинни хора. Ще кажа само да живее Каталуния и нищо повече".