Бившият национален селекционер и шампион с Лудогорец (Разград) Ивайло Петев се завръща в кипърското първенство, за да поеме местния гранд Омония (Никозия), съобщават медиите в страната.

42-годишният бивш полузащитник е пристигнал тази сутрин в Кипър, за да води заключителни преговори, които са стартирали преди два дни. Но явно нещата са се развили бързо в положителна посока, защото утре към Острова на Афродита пътуват помощникът му Алекси Желязков и доктор Валентин Великов, който също влиза в щаба.

За Ивайло Петев това е завръщане в Кипър след сезон 2013/2014, когато водеше АЕЛ (Лимасол), но успя да ги класира на 2-о място след АПОЕЛ. След това води националния отбор на страната, Динамо Загреб, а от лятото е без работа.

Омония през миналия сезон завърши на 5-о място в класирането и не е печелил титлата от 2010-а година, като има общо 20 шампионски трофея. В момента отборът е на 8-о място в класирането с 19 точки, на 3 от местата, даващи право на битка за шампионската титла чрез плейоф.

Петев сменя на поста Памбос Христодулу, а последният трофей на отбора е от 2012-а година: спечелена купа на страната.

В последното десетилетие АПОЕЛ е истински мастодонт в местното първенство, а сериозни претенции за титлата имат още АЕЛ (Лимасол) и АЕК (Ларнака). Силно се представя и Анортозис с Владимир Гаджев и Иван Бандаловски.

"Ако подпиша, то е защото ще намеря една перспектива в този отбор. Познавам много добре какъв клуб е Омония, мисля че имаме общи цели - и аз, и клубът искаме да спечелим трофеи и победи. Договорът все още не е факт, но сме се разбрали по всички водещи точки в него, заяви Петев.