С третия си гол през сезона Андрей Гълъбинов донесе победа на Дженоа, като Грифоните се наложиха с 1:0 над Сасуоло в среща от 20-ия кръг в Серия А. Гълъбинов се появи като резерва в 56-ата минута минута вместо македонския ветеран Горан Пандев и в 80-ата минута се разписа с глава чрез Давиде Бираски.

Само три минути по-рано софиянецът, за когото усърдно вървят информации, че напуска Дженоа и дори е изиграл днес последния си мач, получи жълт картон за задържане на противник с ръце. С този успех Дженоа регистрира четвърти мач без поражение и се придвижва на 14-о място с 21 точки. Гостите останаха също с 21 точки едно място по-надолу.

Лацио размаза с 5:2 като гост новаците от СПАЛ (Ферара), като Чиро Имобиле наниза четири гола и излезе начело в листата при голмайсторите на Калчото. Лацио пък се придвижи на 3-о място поне до срещата на съгражданите от Рома с Аталанта. Голмайсторът на лациалите има 20 гола, с 2 повече от Мауро Икарди.

Луис Алберто откри резултата за гостите, а за домакините на два пъти се разписа Мирко Антенучи- за 1:1 в 8-ата минута от дузпа, а също така и за 2:3 в 30-ата от близко разстояние. Извън тези събития, мачът беше истински рецитал на Имолбиле, който на няколко пъти пропусна да добави и пето попадение на личната си сметка.