Българският национал Георги Миланов ще продължи кариерата си в МОЛ Види, съобщи клубът на официалния си сайт. 26-годишният футболист преминава в шампиона на Унгария като свободен агент, след като договорът му с ЦСКА (Москва) изтече през лятото. Параметрите по сделката не бяха оповестени.

"Щастлив съм, че съм тук. Това, че МОЛ Види ще играе в групите на Лига Европа, беше много важен фактор да подпиша с клуба. С ръководството бяхме в контакт от известно време и няколко пъти съм разговарял със спортния директор и мениджъра на отбора. Харесва ми начинът, по който отборът игра", каза Миланов при представянето си.

МОЛ Види стигна до последния кръг на квалификациите за Шампионската лига, като по пътя отстрани българския шампион Лудогорец. Унгарският първенец отпадна от драматично от АЕК (Атина) в плейофите и влезе директно в групите на Лига Европа, където ще играе с Челси, БАТЕ (Борисов) и ПАОК.

"Мисля, че имаме шанс да излезем от групата. Челси е фаворит, но можем да се преборим за второто място. Искам да помогна на отбора да спечели титлата и Купата на Унгария и да се представи добре в Лига Европа", каза още Миланов, цитиран от "Дневник". Атакуващият полузащитник заяви, че е имал оферти от още няколко клуба, като стилът на игра е бил определящ при избора му.

"Свикнал съм с начина, по който МОЛ Види играе. Тук съм от три дни и успях да гледам мача с Ференцварош. Хареса ми, че нивото на футбола беше много високо", допълни той.

Според спортния директор Золтан Ковач привличането на Миланов ще повиши класата на отбора и ще даде повече опции в тактически план. "Георги има сериозен опит на европейско ниво, изиграл е 40 мача за националния отбор на своята страна и може да играе на няколко позиции", изтъкна Ковач.