Българският специалист и бивш треньор на ЦСКА Павел Дочев е заплашен с уволнение от поста старши треньор на германския третодивизионен Ханза Рощок, съобщава "Билд".

Дочев пое състава през май миналата година, а през това лято пред отбора беше поставена цел да атакува промоция. След лоша серия в последния месец и само две спечелени точки в пет мача Ханза се свлече на осма позиция с 27 точки, на 10 точки от третото място, което дава право на участие поне в бараж за втора Бундеслига.

"Аз съм отговорен за успехите и за неуспехите на отбора. Вярвам, че имаме достатъчно сили, за да излезем от тази ситуация. Пожелавам на всички приятно изкарване на коледните празници, а след това ще видим", коментира дипломатично 53-годишният специалист.

Ханза разочарова в последния си домакински мач за годината след поражение с 0:2 от закъсалия Енерги Котбус пред 20 хиляди зрители в събота. Веднага след срещата отново се разгоряха дискусии за евентуалната смяна на Дочев още по време на зимната пауза и преди старта на подготовката за втория полусезон на 3 януари.

"Започнахме сезона с други цели. За съжаление изостанахме и ги изгубихме от очи. Трябва да бъдем по-гъвкави в тактически план. През цялата есен използвахме една и съща система на игра. Върху това трябва да наблегнем през зимната пауза", заяви мениджърът на отбора Маркус Тийле.

Тийле преди седмица заяви, че смяната на Дочев не стои на дневен ред, но неочакваното поражение от Енерги може да промени намеренията на клубната управа.