Горчиви сълзи ронят в Англия заради трансфера на Кирил Десподов в Каляри. Според изданието Liverpool Echo Евертън е трябвало да направи всичко възможно, за да привлече българския национал. 

"Карамелите" имат нужда да подсилят състава си, за да атакуват челната шестица, но не взеха нито един футболист през зимния трансферен прозорец. Това вдъхнови медията да състави списък с футболисти, които биха паснали на "сините" от Ливърпул. И в него попадна и вече бившия нападател на ЦСКА.
 
"Вълнуващ талант като Кирил Десподов беше на трансферния пазар през януари и се насочи към Италия. Той е замесен в 21 гола в 22 мача на ЦСКА през изминалия сезон, а наскоро се превърна в играч №1 на България", коментира Liverpool Echo.
 
"Той има по 11.54 офанзивни дуела средно на мач, като печели близо 50% от тях, което е отличен процент. Десподов е работлив футболист, който се очертава като една истинска придобивка за Италия", добавя изданието.
 
"Благодарение на 5-годишния му контракт едва ли ще го видим скоро на Острова, но неговите креативност и директност щяха да предложат нещо различно, и то за ниска сума", пише още в материала на Liverpool Echo, като се отбелязва, че цената му е 3.7 милиона паунда.