Българският специалист Илия Груев ще бъде помощник-треньор на елитния германски Вердер (Бремен) от следващия сезон, съобщи туитър-страницата на клуба. Груев ще бъде помощник на сегашния наставник Флориан Кофелд.

"Добре дошъл в семейството на Вердер, Илия!, приветстват новите работодатели 49-годишния бивш полузащитник на Левски, Славия, Локомотив (София), Нефтохимик и Дуисбург.

"Очаквам с нетърпение новите задачи, които ще имам да свърша като част от щаба на Флориан Кофелд. Той е отличен треньор, който аз познавам отдавна и дълбоко ценя. Уверен съм, че заедно с него можем да постигнем много с Вердер, казва Груев. Неговият треньорски опит не е никак малък, както в България, така и в Германия, така че назначението му не е случайно.

Последният му ангажимент беше с отбора на Дуисбург, откъдето си тръгна през 2018-а година, след като сезон по-рано ги спаси от изпадане.

"Една от първите задачи след този сезон беше да се позиционираме още по-професионално в треньорския екип. Искаме да работим с играчите повече време индивидуално, а и също така по-интензивно в областта на статичните положения с екипа. Илия е идеален за нашия екип. Той бил е професионален футболист дълги години и носи почти толкова сериозен опит и като треньор", коментира старши треньорът на Вердер пред сайта butenunbinnen.de.