Футболист номер 1 на България за 2018-а година Кирил Десподов е отказал да бъде пратен под наем в Кротоне от италианската Серия Б, като настоява да остане в сегашния си тим Каляри.

Въпреки че двата клуба са оформили споразумението и преотстъпването може да стане факт във всеки един момент, Десподов буквално се е запънал и не иска да отиде в калабрийския отбор. Той е заявил, че желанието му е да остане в Каляри и да се бори за мястото си и да спечели доверието на треньора Роландо Маран.

Изданието прогнозира обаче, че в крайна сметка роденият през 1996-а година българин ще трябва да приеме решението на клуба си, ако иска да запази нормални отношения с тях предвид дългия срок на договора му.

Роденият в Кресна нападател отново не попада обаче за момента в сметките на треньора, а разговорите с него от страна на ръководителите ще продължат и по-късно през деня. Има вариант да се търси и друго преотстъпване на Десподов, но за момента толкова сериозен интерес, както от Кротоне- липсва.

Кротоне завърши на 11-о място в Серия Б през миналата година, след като дълго време беше близо до изпадащите. Не е ясно дали отборът ще се бори за влизане в елита тази година, но основен претендент за промоция в Серия А за момента е Емполи.