Преотстъпеният от ЦСКА в Стяуа бранител Божидар Чорбаджийски вече има постоянен треньор в румънския гранд. Това е бившият вратар Богдан Винтила (47 г.).

Визитката му като наставник е доста скромна. За последно е бил помощник на Астра Гюргево, а самостоятелно е водил втородивизионния Металоглобус Букурещ през сезон 2016/17 г. Винтила сменя временния наставник Вергил Андронаке.

Вчера собственикът на Стяуа Джиджи Бекали представи както треньора, така и нов спортен директор на академията - бившия рефер Александру Тудор. 

"Тудор е моята дясна ръка в Стяуа. Той има по-голяма власт от мен!", обяви Бекали в типичния си стил. Клубът има още един спортен директор в лицето на Нарцис Радукан.

За Чорбаджийски пък се отваря отлична възможност да бъде налаган като титуляр. В момента Стяуа на практика не разполага с друг централен защитник освен Божидар.

В четвъртък тимът завърши 0:0 с Витория Гимараиш в Букурещ в плейоф за Лига Европа. След мача обаче Бекали реши да освободи трима играчи, като единият е централен защитник - Андрей Марк. Другите двама са крилото Александру Стан и бившият нападател на Левски Лукаш Гикиевич.